Kompilacija „Najljepše popevke“ Kvarteta Gubec u prodaji!

kvartetgubec_najljepse-popevke_cd_cover

 

 

Ususret velikom slavljeničkom koncertu kojim će, 6.listopada u Lisinskom, Kvartet Gubec proslaviti 15 godina svoga postojanja, predstavljamo vam kompilaciju s ponajboljim izvedbama kajkavskih popevki. Riječ je o pjesmama Kvarteta Gubec s dosadašnja 4 albuma, sažetih u svojevrsni „best of“ pod nazivom – „Najljepše popevke“!

„Dragi preštimani pajdaši… pajdašice ljubljene i mile…prošlo je 15 let od našeg prvog susreta s Vama i popevkom – „Spoved (Ak sem ti srčeko ranil)“.  Iako smo nas četiri (Adalbert Turner, Vid Balog, Adam Končić i Rajko Suhodolčan), popevali već i prije skupa, nekak se računa da je od prve snimljene popevke sve skup i počelo, a bilo je to pred zimu 2004. godine, kad smo si jednu večer u kafiću kazališta Komedija smislili i ime – Kvartet Gubec. U tih 15 leta Gubec kvarteta puno se toga dogodilo…neki  članovi su otišli, a neki drugi došli (Vinko Ančič, Željko Grozaj i Robert Mikša)Od vsega srca fala našoj vjernoj publici i svim dobrim ljudima koji su nas podržavali proteklih 15 godina u stvaranju i očuvanju kulturno-glazbene baštine kajkavske regije.“ – izjavio je Rajko Suhodolčan.

U 15 godina postojanja, članovi Kvarteta Gubec bezbroj puta nastupili su na radiju i televiziji, imali su mnoštvo prekrasnih koncerata pred vjernom publikom širom lijepe naše, a snimljena su i ostvarena 4 glazbena izdanja, koja su pokupila simpatije publike, ali i struke. Upravo ih je struka nagradila s 3 srebrne i jednom zlatnom pločom te s ukupno 8 nominacija za nagradu Porin. Ukupno 4 kipića Porina su u trajnom vlasništvu Kvarteta Gubec.

DOBRO MI DOŠEL PRIJATEL (Live iz Lisinskog)

SPOVED (AK SEM TI SRČEKO RANIL)

OKO JENE HIŽE

TAK MALA TI JE RUKA

MOJ ANGELEK

VSE POČINJA V ZAGORJU

POPEVKE SEM SLAGAL

TANCAJ, TANCAJ

MOJ ZAGREB

NEMRE, NEMRE LEPŠE BIT (Live iz Lisinskog)

POD STARIM KROVOVIMA

SERBUS ZAGREB

VUŽGI (Live iz Lisinskog)

MI SMO DEČKI

KAK TAUBEKA DVA

ZADNJI FIJAKER

NI ZAGORJE MALO

NA SLEME

JOJ, MENE, JOJ

POD BRAJDE (Live iz Lisinskog)

DEJ NAJ

VINSKA KAPLJAkvartetgubec_najljepse-popevke_cd_cover

... Nazad