02_Cajger_na_cajgeru.jpg.688x388_q85_crop_upscale

U srcu Zagorja u restoranu Kozjak iznad Rosesa u Sv. Križu Začretju, snimljena je novogodišnja emisija narodne glazbe za HRT i za sve one koji buju novu dočekali doma.Emitira se

31. prosinca na HRT1 u 23.15


Uz uzrečicu i naslov emisije “Cajger na cajgeru” ispratit ćemo Staru, a dočekati Novu godinu. U atmosferi veselja, pjesme i plesa odbrojit ćemo zadnje sekunde Stare godine. Kad se kazaljke poklope, točno u pola noći, uz zdravicu, čestitke i vatromet ući ćemo u Novu godinu.

Folklorni ansambl SKUD I. G. Kovačić, Ex Zvjezdice, Narodni ansambl, Tamburaški sastav Od srca do srca, Limeni puhači Podium Bass Quintet, Kvartet Gubec,Barbara Suhodolčan i veliki broj mladih solista, očaravajućih glasova, vrtoglavo će nas voditi kroz mješavinu glazbenih stilova.

Izvorne narodne pjesme i plesovi, vesele prigodne napitnice, sjetne sevdalinke, nostalgične starogradske i romske pjesme, šlageri koji se pjevaju u svim društvima, čestitke u tonovima i ritmu valcera i polke, ispunit će prijelaz Stare u Novu.

Tekstovi pjesama su prave, kratke priče o osobama, mjestu, vremenu i događajima, koji će nas, umjesto “klasičnog” voditelja, uvjerljivo voditi kroz novogodišnju bajku iz autentičnog, domaćeg prostora, iz srca Zagorja. Bit će to doček Nove godine u dobrom “društvu iz susjedstva”.

Urednica emisije je Ivanka Vilović, redatelj Danko Volarić, a glazbeni producent Zdravko Šljivac.02_Cajger_na_cajgeru.jpg.128x72_q85_crop_upscale

... Nazad