Još jenu putnu“ u suradnji s Klapom Bistrica, najavna je pjesma pri objavi novog kompilacijskog nosača zvuka pod nazivom „Moje pjesme“ s izabranim najboljim autorskim pjesmama Rajka Suhodolčan.

Pjesma je snimljena prije 7 godina, ali je idealna za ovo Martinjsko vrijeme, doba popevke i veselja zbog krštenja mošta u vino i drugih špelancija koje idu uz takva druženja. „Još jena putna“ je već postala pravi hit svih dobronamjernih ljudi koji vole takve domaće i tradicionalne običaje uz koje ide i fina vinska kapljica.

Radeći na osmišljavanju dizajna i sadržaja ove kompilacije, bilo je poprilično teško napraviti izbor pjesama iz moje autorsko-izvođačke kolekcije. Razlog tome je prije svega ograničeni prostor duplog CD-a i činjenica da su meni, kao autoru, sve pjesme podjednako drage i vrijedne. Pa ipak, na kraju smo (moj izdavač MENART i ja), morali odlučiti što ćemo prezentirati u ovom izdanju, a da bude neki podsjetnik i presjek mojeg glazbenog rada u zadnjih dvadesetak godina. Kad se sve zbroji, u konačnici ipak odlučuje publika i slušatelji. Oni imaju svoje subjektivne kriterije i najčešće su oni ti koji presude koja će pjesma živjeti duže ili kraće pa smo se time vodili i u ovom slučaju. Repertoar smo saželi u dva dijela (2 CD-a): narodni i zabavni. Ovdje imamo slučaj da se neki hit singlovi poput: „Pod brajde“ ili „Još jenu putnu“ pojavljuju u dvije varijante, tamburaškoj i zabavnoj – znači na svakom nosaču zvuka je drukčija verzija pošto su se takve već saživjele sa slušateljstvom. Ima jedna pjesma kojoj nisam autor – „Spoved“, ali sam kao član Kvarteta Gubec sudjelovao u njenom stvaranju i ponovnom rođenju. Iako je to stara pjesma otpjevana u puno verzija, ipak je ta naša kvartetovska izvedba postala pravi hit širom Lijepe naše. Ima tu i desetak pjesama koje sam autorski potpisao za druge izvođače u raznim festivalskim izdanjima. Zahvaljujem svim dragim ljudima s kojima sam na bilo koji način surađivao u proteklih dvadesetak i više godina autorskog stvaranja, a posebno svojoj publici, koja me vjerno prati i bez koje sve ovo ne bi imalo smisla.“ – izjavio je Rajko Suhodolčan.

 

... Nazad